woensdag 23 december 2009

Praatjesmaker Ties, aflevering 3 (sponsored by TBWA\)

Ties is een praatjesmaker. Dagelijks komen er nieuwe woorden, zinnen en vaste uitdrukkingen bij. 'Potverdorie mama' kwam al eens langs toen mama iets vergeten was en ook papa hoorde al een keertje 'Godverdomme papa' toen hij iets liet vallen. We moeten dus nu nog meer op onze eigen woorden letten want Ties staat in de papagaai-modus. En hoe grappig het ook was de eerste keer dat hij het zei, vloeken gaan we het mannetje niet leren (en dus ook snel afleren).

Ties aapt niet alleen de woorden van papa en mama na. Hij lijkt ook hetzelfde merkenbewustzijn te hebben. We gaan nooit boodschappen doen maar 'naar de Heijn'. We gaan nooit hamburgers eten maar 'naar Donals'. En schoenen of kleding met drie strepen is van 'adidas', soms verbasterd tot 'ajas' want voor Ties zijn Ajax en adidas hetzelfde.

De logo's van McDonalds, Albert Heijn en adidas (alledrie puur toevallig grote TBWA-klanten...) herkent Ties overal. Maar dat het verder gaat dan de rode M, het AH-teken en de drie strepen liet hij vandaag zien. Zittend naast papa in de tram kwamen we langs een kerst-abri van Coca-Cola. Met de Kerstman. 'Kijk Ties, de Kerstman!', riep papa enthousiast. "Jaaaaa, met cola. Van mama.", was de reactie Ties. Want mama drinkt immers de rode Coca-Cola regular zoals op de poster stond (en papa het zwarte Coke Zero of Pepsi Max). Het leverde lachende gezichten op in de stampvolle tram. Toen Ties daarna nog antwoord gaf op de vraag wat hij wilde eten, waren de glimlachen bij de mede-IJburgers nog wat groter. 'Sushi papa. Jaaa, lekker."

En dus wacht ik nu op het moment dat Sushi Kings aanbelt... Smakelijk. En een fijne Kerst alvast, mede namens de Coke-Kerstman!